Aranyhíd

Jelentkezés

Jelentkezés

Aranyhíd Online

Nemzetközi Tehetségverseny 2018

 

Versenykiírás

 

A korábbi Europop és Aranyhíd énekversenyek sikerére alapozva 2018-ban nagyszabású, minden előadói műfajra kiterjedő tehetség-versenyt rendezünk az interneten. A versenyen csak amatőrök vehetnek részt. A Naprendszerből bárhonnan lehet jelentkezni, bármilyen műfajban 6 éves kortól az emberi kor legvégső határáig.

Az ének-zenei műfajok továbbra is a verseny fő részét alkotják. Minden egyes versenyszakasz egy hónapig tart, de havonta akárhányszor lehet nevezni többféle műfajban is. Ez úgy történik, hogy:

- a produkcióról készült digitális videofelvételt a jelentkezőknek fel kell tenniük a You Tube-ra vagy a Vimeo-ra,

- ennek internetes elérhetőségét az aranyhidfesztival@gmail.com email címre – a letöltött és kitöltött Jelentkezési Lappal egyidőben – el kell küldeni,

- a jelentkezéskor az emailhez csatolni kell az előadóról készült fényképet is, 

- a Jelentkezési Lap megküldése után emailen megküldjük a bankszámla számot, ahová a nulla áfás jelentkezési díjat át lehet utalni A Jelentkezési Lapot és az átutalást visszaigazoljuk.

Amennyiben a versenyszabályzatba foglaltaknak megfelel a produkció, akkor feltesszük a versenyhonlapra. A közönség tagjai ezekre egy-egy klikkeléssel szavazhatnak. Egy hónapon belül több produkcióra is leadhatják a voksukat. A verseny lezárása előtt ismert zenei szakemberek is megtekintik a felvételeket, majd  a közönség szavazását kiegészítik pontozásukkal. Eszerint lesznek közönség díjak és szakmai díjak is.

A versenyre folyamatosan lehet jelentkezni 2018. december 15-ig. Korlátozás nincs, de az feltétel, hogy nem lehet ízlésromboló vagy kirívóan gyenge műsorszámmal indulni.

Ma már szinte bárki képes magáról és produkciójáról magán úton video felvételeket készíteni. Mindenki abban érdekelt, hogy a lehető legjobb minőségű felvétellel vegyen részt a megmérettetésen. Nyilván fontos lesz az előadóknak saját „csomagolásuk” a háttér látványossága, a felvétel színvonala, hiszen közvetlenül a közönséget kell megnyerniük, hiszen a zsűri a néző, a közönség.

A versenyhonlapon felül működik még a már ismert www.aranyhídfesztival.hu honlapunk, ahol egy „tévéablak” is látható. Itt tájékoztatunk mindenkit a fontos, versennyel összefüggő kérdésekről, továbbá profi produkciókat, riportokat is láthatunk, hallhatunk, és az országban zajló rendezvényekről is beszámolunk. Mindkét honlap azt a célt is szolgálja, hogy versenyzőink a legnagyobb nyilvánosság előtt szerepelhetnek, vagyis a versenyen való részvétel egyben kitűnő reklámlehetőség is.

Az Aranyhíd Online várható népszerűsége miatt  nagyszámú nézőseregre számítunk. A két honlapot a lehető legtöbb magyarországi és határon túli művelődési intézménynek, iskolának, rendezvényszervezőnek, stb. folyamatosan, közvetlenül ajánljuk, vagyis ezzel lehetőséget biztosítunk a legtehetségesebbeknek arra, hogy sokfelé  meghívják őket szerepelni. Az Aranyhíd Online népszerűsítéséhez kiaknázzuk a legtöbb internetes reklámlehetőséget is. A két honlap között van „átjárás”, egyikről a másikra  könnyen át lehet lépni.

Ez a versenyzési forma teljesen új Magyarországon. A korábbi versenyeken való részt vétel költséges volt, a helyszínre el kellett utazni, sokszor szállást kellett foglalni és az étkezés is sokba került. (A szervezők számára sem volt egyszerű összehozni egy ilyen eseményt.) A zsűrizés sok szubjektivitást tartalmazott, amely sokszor vitákra adott okot. Az internetes versenyt nagyszámú közönség kísérheti figyelemmel, egy-egy műsorszám akárhányszor megnézhető - szemben pl. egy rögzített helyszínen való színpadi szerepléssel – a szereplők a felvételek készítése közben bármennyiszer megismételhetik a produkciójukat, vagyis a hibák kijavíthatók, és a legjobbnak tartott felvételt lehet elküldeni. A verseny nem csak a szülők, rokonok, barátok örömét szolgálja, hanem elsősorban a nagyvilág közönségét szeretné szórakoztatni! Igaz, a hozzátartozók, barátok, stb. is  leadhatnak szavazatokat, de ne felejtsük el, hogy ez elenyésző az összes szavazóval szemben, hiszen rövid időn belül az internet jóvoltából az egész világon látható lesz a verseny, vagyis itt már belépett a huszonegyedik század. Bárhonnan, egy eldugott településről is jelentkezhet egy-egy tehetség, az Aranyhíd Online-on bemutathatja produkcióját!

Minden hónap tizenötödikéjétől a következő hó tizennegyedeikéig tart egy versenyidőszak. Az időszak végén lezárjuk a pontszámokat, sorba rakjuk, majd indítjuk a következő havi versenyzést. Az összegyűjtött pontok nem vihetők át a következő hónapba, nem adódnak össze, ha a versenyző újra indul, a „végelszámolásnál” a legtöbb pontot elért produkciók kaphatnak díjakat kategóriánként. A három legkiválóbb színvonalú műsorszám nagydíjat kap. A szponzoráció függvényében igyekszünk minél értékesebb díjakat is kiosztani.

Kategóriák:

Életkorok alapján négy fő csoport van:

06-10 évesek

10-14 évesek

14-18 évesek

18+   évesek

Mindig a betöltött életkort vesszük alapul!

 Kategóriák:

  1. Klasszikus zene (szóló hangszeres zene, szóló magánének, kamarazene, kórus stb.)  
  2. Könnyű zene: (pop, rock, rap, hip-hop, jazz, szóló ének, együttes, musical stb.)
  3. Tánc: (egyéni és csoportos néptánc, balett stb.)
  4. Egyéb: (video-clip, artista-mutatványok, bűvész, showműsorok stb.)

A műsorszámokhoz használt zenei alapok, illetve kísérőzenék szerzőinek jogait szem előtt kell tartani! Kérjük a jelentkezési lapokon pontosan feltüntetni az előadandó műsorszámok szerzőinek neveit. ( Aláfestő zene esetében is! ) Az eredeti előadó nevét ne keverjük össze a szerzőkkel! ( Pl. nem Whitney Houston: Give me one moment in time ) A verseny szervezői a megadott szerzők neveihez kapcsolódva un. „kis jogdíjat” fizetnek az Artisjusnak. Azok a karaoke zenei alapok, amelyek fenn vannak az interneten, általában használhatók. Egyénileg készített, nagyon ismert szerzők kimagaslóan népszerű  műsorszámainak zenei alapjai vagy komplett használata esetén ajánlatos utána nézni, hogy a szerzők vagy eredeti kiadójuk engedélyezik-e a műsorszám amatőr bemutatását. (Pl. Beatles, Webber, Demjén Ferenc, stb.) Ha ez nem történik meg, a szerző vagy kiadója letilthatja a produkciót a You Tube-ról vagy a Vimeo-ról, amiért felelősséget nem vállalunk. 

Lehet használni régebbi videofelvételt is a benevezett produkcióról, de ezek nem lehetnek idősebbek egy évesnél! Minden esetben a jelentkezési lapon fel kell tüntetni, hogy a videofelvétel készítője hozzájárul-e a közléshez, nehogy ebből később viták származzanak.

Az informatikai rendszer korrekt, objektív módon összesíti az elért pontszámokat.

Részvételi díj

Március 15-ig ingyenes a részvétel. Ezt követően   a regisztráció, ill. a megjelentetés díja egyéni esetben produkciónként 2.000 Ft, a csoportos pedig 3.000 Ft., melyet a a megadott bankszámlára. kell utalni. A díj  az ÁFÁ- át tartalmazza. Ezért egy produkciót teszünk be egy versenyablakba egy hónapra. Az ablak alatt a néző egyetlen klikkel szavazhat.

Díjkiosztó gála

A díjakat kor és műfaji kategóriánként osztjuk ki december 15 után Budapesten. (Az időpontot és a helyszínt a versenyév alatt időben közöljük,) Az összes kategóriában 3-3 díjat kapnak a legtöbb pontot elért versenyzők, korcsoportok és műfajok szerint. 3 fődíjat is kiadunk a legkiválóbb produkciót bemutató versenyzőknek. 

Szavazatszámlálás

A szavazatok számlálása gépi úton történik, a versenyablak alatt látható, hogy az előadó mennyi pontot kapott a nézőktől. Minden hónap 15-én cseréljük a versenyzőket és a versenyablakokat újabbakra. Mindent archiválunk. Október 15-től december 15-ig a pontok már nem láthatók, mert izgalmasabbá szeretnénk tenni a versenyt. A pontokat év végén összevetjük és a legtöbb ponttal rendelkezők kapják a díjakat. Holtverseny esetén szakértőt kérünk fel a sorrend eldöntésére, vagy december 15 után szavazásra bocsátjuk még egyszer az azonos pontszámot elért résztvevőket.

Természetesen az október-november-december hónapokban szerzett pontokat a verseny lezárásakor utólag nyilvánosan ismertetjük és a honlapokra is feltesszük. (A pontozásba senki sem tud belenyúlni, a számítógépes program ezt nem engedi.) A fődíjak kivételével nem hasonlítunk össze egymástól eltérő kategóriákat, mindenkit a neki kiosztott kor és műfaji kategória szerint díjazunk.

Promóció

Magát a versenyt – amely az internet miatt önálló médiummá is válik - a hazai művelődési intézmények, iskolák, producerek, rendezvényszervezők stb. számára kiajánljuk abból a célból, hogy az Aranyhíd Online-on részt vett előadókat minél több helyre hívják fellépni. Ugyanígy járunk el különösen a szomszédos országok magyarlakta településeinek intézményei felé is. (Mivel a verseny abszolút nemzetközi, várható, hogy idővel egyre többen jelentkeznek távolabbi országokból is, hiszen a versenyt az egész világon, bárki nyomon kivetheti és produkcióikat elektronikus úton pillanatok alatt el tudják nekünk küldeni.)

Jelentkezés: aranyhidfesztival@gmail.com  email címen lehet.

 

Jelentkezési lap letöltéséhez kattintson ide.