Aranyhíd

Versenyszabályzat

Aranyhíd Online

Nemzetközi Tehetségverseny

 

Versenyszabályzat

 

1. A nevezési lap kitöltésével, illetve az online regisztrációval minden induló elfogadja a versenykiírásban foglaltakat, a rendezőség közreműködését és betartja a verseny szabályait.

2. A versenyző kijelenti, hogy a regisztráció során elküldött adatok a valóságnak megfelelnek, és hozzájárul a szervezők adatbázisában való tárolásához, és a rendezvényen történő felhasználásához. A nem megfelelő adatok közléséből, ill. hiányos megadásából adódó kellemetlenségekért a rendezőség semmilyen felelősséget nem vállal.

3. Nevezés:

 1. A versenyre történő „előnevezés” emailen történik a Nevezési Lap „aranyhidfesztival@gmail.com” email címre történő megküldésével.
 2. Az „előnevezés” a nevezési díj átutalásával válik teljessé.
 3. A versenyre kizárólag amatőr előadók nevezhetnek bármilyen műfajban, 6 éves kortól.
 4. Hivatásos versenyző nem nevezhet, aki tevékenységét vállalkozásban, jövedelemszerzési céllal, foglalkozásszerűen folytatja az adott versenyszám műfajában.
 5. Továbbá nem nevezhetnek a versenyre előadói vbloggerek.
 6. Nem lehet ízlésromboló, közerkölcsöt sértő vagy kirívóan gyenge műsorszámmal indulni.
 7. A versenyre jelentkező tudomásul veszi, hogy a szervezők előzetesen döntenek a műsorszám megjelentetéséről.
 8. Nevezéskor a produkció felvételét elektronikus úton fel kell tenni a You Tube-ra vagy a Vimeo-ra. Ennek elérhetőségét emailen a szervező részére a megadott email címre („aranyhidfesztival@gmail.com”) el kell küldeni.
 9. A produkció maximális hossza 5 perc lehet. Ettől kivételes esetben el lehet térni, a műfaj jellegéből adódóan.
 10. Az ének kategóriákban kizárólag élőben énekelhetnek a versenyzők, a playback kizárt, kivéve a videoklipet és az aláfestő zenét. Lehetőleg egy beállítással, gumioptikával (zoom, vario) kell felvenni a produkciót.

A rendező fenntartja a jogot, hogy a versenyről és a versenyzőkről fotót és filmet készítsen, melyek a továbbiakban a rendező tulajdonát képezik, és szabadon felhasználja saját reklám tevékenységéhez, kiadványaihoz. A fotókon és filmeken szereplők ellenszolgáltatásra nem jogosultak.

 

4. Nevezés lemondása:

 • Kizárólag emailben, az online előnevezés lezárásáig lehet.

 

5. Kategóriák:

Életkorok alapján a fő csoportok:

 • 06-10 évesek
 • 10-14 évesek
 • 14-18 évesek
 • 18+   évesek

Mindig a betöltött életkort vesszük alapul!

A versenyre folyamatosan lehet jelentkezni, az alábbi kategóriákban:

 • Klasszikus zene (szóló hangszeres zene, szóló magánének, kamarazene, kórus stb.)  

 • Könnyű zene: (pop, rock, rap, hip-hop, jazz, szóló ének, együttes, musical stb.)

 • Tánc: (egyéni és csoportos néptánc, balett stb.)

 • Egyéb: (video-clip, artista-mutatványok, bűvész, showműsorok stb.)

 

 

6. Verseny:

 1. Minden hónap tizenötödikétől a következő hó tizennegyedeikéig tart egy versenyidőszak. Az adott időszak végén lezárjuk a pontszámokat, sorba rakjuk, majd indítjuk a következő havi versenyt.
 2. Az összegyűjtött pontok nem vihetők át a következő időszakra, nem adódnak össze. Ha a versenyző újra indul, a „végelszámolásnál” a legtöbb pontot elért produkciók kaphatnak díjakat kategóriánként. 
 3. A műsorszámokhoz használt zenei alapok, illetve kísérőzenék szerzőinek jogait szem előtt kell tartani! Kérjük a jelentkezési lapokon pontosan feltüntetni a szerzők nevét. Az eredeti előadó nevét ne keverjük össze a szerzőkkel! ( Pl. nem Whitney Houston: Give me one moment in time) A verseny szervezői a megadott szerzők neveihez kapcsolódva un. „kis jogdíjat” fizetnek az Artisjusnak. Azok a karaoke zenei alapok, amelyek fenn vannak az interneten, általában használhatók. Önállóan készített, nagyon ismert szerzők kimagaslóan népszerű  műsorszámainak zenei alapjai vagy komplett használata esetén ajánlatos utána nézni, hogy a szerzők vagy eredeti kiadójuk engedélyezik-e a műsorszám amatőr bemutatását. ( Pl. Beatles, Webber, Demjén Ferenc, stb.) Ha ez nem történik meg, a szerző vagy kiadója letiltathatja a produkciót a You Tube-ról vagy a Vimea-ról, amiért felelősséget nem vállalunk. Régebbi videofelvételt is lehet felhasználni a benevezett produkcióról, de ezek nem lehetnek idősebbek egy évesnél! Minden esetben a jelentkezési lapon fel kell tüntetni, hogy a videofelvétel készítője hozzájárul-e a közléshez.
7. Szavazás:

Amennyiben a versenyszabályzatba foglaltaknak megfelel a produkció, akkor felkerül a versenyhonlapra. A közönség tagjai ezekre egy-egy klikkeléssel szavazhatnak. Egy hónapon belül több produkcióra is leadhatják a voksukat. A verseny lezárása előtt ismert zenei szakemberek is megtekintik a felvételeket, majd  a közönség szavazását kiegészítik pontozásukkal. Eszerint lesznek közönség díjak és szakmai díjak is.

8. A szavazatok számlálása:
 1. A szavazatok számlálása gépi úton történik, a versenyablak alatt látható, hogy az előadó mennyi pontot kapott a nézőktől. Minden hónap 15-én cseréljük a versenyzőket és a versenyablakokat újabbakra. Mindent archiválunk. Október 15-től december 15-ig a pontok már nem láthatók, mert izgalmasabbá szeretnénk tenni a versenyt.
 2. Az elért pontokat év végén összevetjük és a legtöbb ponttal rendelkezők kapják a díjakat. Holtverseny esetén szakértőt kérünk fel a sorrend eldöntésére, vagy december 15-16-án szavazásra bocsátjuk még egyszer a holtversenyben lévőket. 
 3. Természetesen az október-november-december hónapokban szerzett pontokat a verseny lezárásakor utólag nyilvánosan ismertetjük és a honlapokra is feltesszük. (A pontozásba senki sem tud belenyúlni, a számítógépes rendszer ezt nem teszi lehetővé.) A fő-díjak kivételével nem hasonlítunk össze egymástól eltérő kategóriákat, mindenkit a neki kiosztott kor és műfaji kategória szerint díjazunk.

 

 

2018. január 7.